top of page
  • Foto del escritorAssociaició Cultural Algoleja

Visita a Xàtiva

Xàtiva era un lloc que se'ns resistia al llarg del nostre camí... Però finalment, acompanyats per un magnífic dia propi de març, vam poder gaudir d'aquesta eixida tan esperada.

Començarem la nostra visita en un lloc emblemàtic de la ciutat i testimoni de la nostra història que ens fa ser valencianes i valencians, el Castell de Xàtiva. De la mà de Josep Lozano, vam recórrer cada part d'aquest majestuós complex defensiu. Dividit en el Castell Menor i Castell Major, el primer s'assenta sobre restes iberes i romanes. Les successives cultures que han poblat aquestes terres l'han anat ampliant i fortificant. Ja va tindre protagonisme durant les campanyes d'Anníbal i en el període d'Al-Àndalus. Fou més tard important, en temps del Regne de València, en les guerres contra Castella, en les de Germanies i en la de Successió, així com presidi d'il·lustres condemnats. A més, descobrirem llegendes com la de la princesa ibera Himilce, esposa d'Anníbal, i la guerra que aquest va lliurar contra Roma. Es diu que Himilce va tindre ací un fill del general cartaginés, en el 218 aC.

Tot seguit, una vegada baixàrem de nou a la ciutat, recorreguérem cada pam d'aquesta, envoltats per la seua màgia i essència medieval. Ferran Roig ens va delectar amb unes elaborades descripcions les principals ermites i esglésies que conté aquesta ciutat, però ens quedarem ben impressionats amb l'església de Sant Feliu. Aquesta és una de les esglésies més antigues del Regne de València. Va ser construïda el 1265, després de la conquesta cristiana de Jaume I, coincidint amb l'expansió del gòtic per terres valencianes. Es troba a la falda del Castell, molt prop del mirador de Bellveret, en el que va ser l'antiga ciutat romana de Saetabis. Com a curiositat, es va erigir sobre les restes de l'antiga catedral visigòtica.

El bon oratge va ser protagonista d'aquest diumenge ben tranquil i rodejat dels nostres amics i amigues. Gràcies a tots per ser partícips d'aquests moments.



26 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page